Vi föder upp
brittiskt korthår
Vi som har uppfödningen heter Ingegerd Persdotter och Thomas Wagner. Vi säljer kattungar i första hand till sällskap, men också till avel, och vi brukar ha 1-2 kullar per år. Vi bor i en lägenhet i Uppsala där katterna har fri tillgång till alla utrymmen. Till lägenheten hör en balkong som vi har nätat in, så våra katter kan sitta i solen och spana på fåglar och få frisk luft. På sommaren när vi är på landet får de gå fritt ute på dagtid. Men på kvällen hämtas de in, om än med vissa protester.! Vårt stamnamn har vi fått fram genom att sätta ihop första bokstäverna i våra namn. IN, från Ingegerd. THO från Thomas, SA från Samantha och NI från Nikita.

När vi började tänka på att skaffa katt visste vi bara att vi ville ha två kattungar och att det skulle vara raskatter. Men efter att ha tittat länge och väl i Bonniers stora bok om katter, fastnade vi för Brittisk Korthår, en mysig, rund och go' katt, som enligt boken skulle vara både nyfiken, lugn och tyst. Våra första honor köpte vi sommaren -99 från S*Tebasiles uppfödning i Uppsala. Tack Elisabet och Ulf för allt stöd under våra första uppfödarår, och för våra underbara ursprungsmödrar!

Genom åren har vi fått många rara kattungar, som har spridit stor glädje även bland släkt och vänner. Flera av våra kattungar har gått vidare i avel och vi har fått se nya generationer växa upp hos uppfödarkollegor. Spännande!


När vår Nikita i november-03 födde en kull med tre kattungar, var det redan från första början något speciellt med den lilla svartsköldpaddsfärgade kattungen. Hon var full av liv och spann högt och ljudligt från första dygnet. Sedan var hon först med allting och lyckades till sist spinna sig till en plats i mattes hjärta, så henne kunde vi bara inte släppa. Hon fick stanna hos oss.
© Inthosanis info@inthosanis.se